Jump to content
Misaki

Send help

Recommended Posts

Recently, I've been having issues with the voice channels in Overwatch. It says I connect at the beginning of a match, but a minute or less after that, it disconnects me and it keeps doing it. Mostly if I try to reconnect manually. Does anyone know how to fix this?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make a ticket at blizzard support?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Achievements

2 minutes ago, John Jeez Man said:

Easy solution, don’t play overwatch. :)

Never.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

It’s happened to me before, however slightly different where it says I’m connected, but I can’t hear anyone and I’m the only one talking even though everyone actually is. I think a quick fix would be a re-install, see how that works. :)

Edited by RockRoyce

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’d uninstall then reinstall, you could be missing some updates as well. Good luck on fixing it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

26 minutes ago, Heaven said:

I’d uninstall then reinstall, you could be missing some updates as well. Good luck on fixing it!

Doesn't work.

I've even scanned it :(

Edited by Misaki
  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Right-click Volume icon in the system tray.
Click Playback devices.
Select your default device that is used in the game and open its Properties.
Go to the Advanced tab.
Disable Allow applications to take exclusive control of this device

overwatch-audio-issues.png

Repeat the process for the Recording devices, as well..

 

 

 

 

in-game settings, You should check out these settings:

Open Options.
Go to the Sound tab.
Turn up both microphone and speaker sound.
Set Group/Team chat to Auto-join.
Try out switching between Default device and Comms if the option is available.
Save settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 hours ago, Heaven said:

I’d uninstall then reinstall, you could be missing some updates as well. Good luck on fixing it!


I agree with 1/2 of this.

Uninstall, then DONT re-install

  • Like 2
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Something with Overwatch in general I think, I have this issue on console myself I randomly get dropped or not even connected to a voice channel. I'd send a ticket into blizzard and wait for their response. Are you using anything that might have affect on it at the time of playing, background apps such as discord and what not?

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 hour ago, Mistarpotato said:

Something with Overwatch in general I think, I have this issue on console myself I randomly get dropped or not even connected to a voice channel. I'd send a ticket into blizzard and wait for their response. Are you using anything that might have affect on it at the time of playing, background apps such as discord and what not?

Discord wouldn't really interfere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was more an example but I just had this issue happening earlier too on console, getting dropped out of voice channels and even sound not coming through my headphones at all. So I think it's an issue on blizzards end if it's consistently happening, just have to wait for them to roll out a fix and hope it doesn't keep happening. Happened once but I restarted after and didn't do it again for the rest of the time I played, maybe try running a repair on the game itself. Files could be getting messed up and you'd never know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×